Nieuws


In ons nieuwsoverzicht treft u nieuwe ontwikkelingen, uitstapjes, optredens ed. maar ook vaak de verslagen van onze optredens.

Emmaus was een dorp in Judea op 11,5 kilometer van Jeruzalem. Daar hebben we niet opgetreden. We hebben wel gespeeld op de open dag van Emmaus in Langeweg, West Brabant. Dit is wat Emmaus wil:
  Druk artikel af Verstuur artikel

Popelucht is hèt gratis openluchtfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het laatste hele weekend van augustus. Op zaterdag van 20.00 tot 24.00 uur en zondag van 14.00 tot 23.00 uur. Locatie: het Oderkerkpark in het centrum van Etten-Leur. Het festival richt zich voornamelijk op beginnende en regionale bands en biedt een zeer gevarieerd programma. Wij mochten het binnenprogramma in de kerk afsluiten. Een mooie locatie op een gezellig festival.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Op eerste pinksterdag 9 juni waren wij weer te gast bij Jac van Dongen in café de Klomp in Etten-Leur. Een gezellig café met heerlijke muziek. Veel bezoekers genoten nog van het mooie weer en zaten lekker op het terras. Na het opbouwen bij de overbuurman lekkere Turkse gerechten naar binnen gewerkt.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOp zaterdag 13 oktober was het aan Molly Malone om het culturele jaar van de vrienden van de historische kerk in Oost-Souburg te openen. Een prachtige locatie om op te treden. Na een hartelijk welkom aan de slag om alles op te bouwen. Snel nog heerlijk gegeten bij het Chinese restaurant tegenover de kerk.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOp 6 juni is het vernieuwde restaurant van Seafarm geopend. Ruim 250 genodigden waren naar de Seafood & Proeverij gekomen om de openingshandeling bij te wonen. Vol trots werd iedereen door medewerkers van Seafarm rondgeleid. Daarna volgde de officiële opening door topkok Herman den Blijker samen met Adrie en Dave Bout.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOp een mooie pinksterdag optreden in café de Klomp in Etten Leur. Eigenaar Jac van Dongen had ons gevraagd om zondagavond de Ierse Avond muzikaal te verzorgen. Bij aankomst zat het terras al gezellig vol. Dat is de hele avond zo gebleven! Vanaf het eerste nummer deed iedereen enthousiast mee.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn een voormalig nonnenklooster in Panningen zit een prachtige pub. Vorig jaar na een grondige verbouwing geopend. Molly Malone mocht daar op 31 maart optreden. Opbouwen in de kapel die vroeger voorbehouden was aan de nonnen. De pub liep al snel aardig vol en na een heerlijke maaltijd lekker spelen. Een beetje verlate St. Patricksday op deze manier!
  Druk artikel af Verstuur artikel

De ultieme folkavond van het jaar vierde Molly Malone dit jaar in Someren. Voor het eerst in de geschiedenis werd St. Patricksday gevierd met een heel weekend feest! Op het Wilhelminaplein was een stevige feesttent neergezet. Dat was geen overbodige luxe want de harde snijdende wind maakte het buiten erg koud. Binnen was het heerlijk warm en Iers bier van de tap!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOp uitnodiging van Cultureel Montfoort speelde Molly in het St. Joseph te Montfoort. In de voorverkoop was er al flink wat belangstelling maar het werd echt druk met 250 mensen in de zaal. Zij zongen uit volle borst mee met de bekende Ierse liedjes. Na de pauze ging het echt los met zelfs een polonaise.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingTijdens een sombere, regenachtige herfstdag in november was er in het heerlijk warme kerkje van Ellewoutsdijk een Ierse middag met twee bands geprogrammeerd. Cool McFinn stond als eerste geprogrammeerd. Cool McFinn maakt allerlei soorten Ierse (en Schotse) muziek met een eigenzinnige twist. Ze laten zich graag beïnvloeden door andere muziekgenres. Ze proberen elk optreden een of meer nieuwe nummers te brengen, zodat ze altijd een beetje nieuw klinken, maar de oude favorieten komen steeds weer terug.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Korfbalclub Kinderdijk organiseerde vrijdag 10 november een feestavond. Vorig jaar hebben we daar ook gespeeld. Niet alleen het muzikale gedeelte kon onze accordeonist zich nog herinneren maar ook de heerlijke spareribs die Piet ons serveerde. Dat was dan ook het eerste waar hij naar informeerde toen de voorzitter ons welkom heette.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Zondag 1 oktober was het inspanning en ontspanning bij HCR de Kroon in Wissenkerke. Je kon kiezen tussen 10 of 20 kilometer wandelen en 50 of 100 kilometer fietsen. Omdat er een stevige bries stond was het een serieuze activiteit! Nadat de fietsers en wandelaars de tocht hadden volbracht, konden ze op adem komen bij de Kroon.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOp een prachtige septemberdag naar Bunnik. Optreden in een historisch fort.
Fort bij Vechten is gebouwd tussen 1867 en 1870 om Utrecht te beschermen. De aanleg van de forten rondom Utrecht vond plaats tussen 1815 en 1826.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn februari 1982 bestond Handbal- vereniging DIOS 10 jaar. Omdat in die maand de temperatuur het niet toeliet om dit uitgebreid te vieren, werden de festiviteiten verplaatst naar de Pinksteren. Deze week werd zo goed ontvangen dat het Bestuur van DIOS besloot dit een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
Zo was het Lentefeest geboren. Bezoekers en deelnemers kwamen al snel niet alleen uit de handbalgelederen maar uit het hele dorp waarbij alle leeftijdscategorieën waren vertegenwoordigd.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOm de vrijwilligers in het zonnetje te zetten, had V.V. de Alblas een avond voor de vrijwilligers georganiseerd. In de ruime kantine was alles in gereedheid gebracht voor een leuke feestavond. Voor de ruim honderd vrijwilligers werd er een heerlijk buffet klaargezet. Daarna was het de beurt aan Molly Malone om voor een vrolijke noot te zorgen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOp een mooi punt in het centrum van Soerendonk ligt café de Bout. Daar gingen wij 17 maart optreden ter ere van St. Patrick`s Day, de nationale feestdag van Ierland. St. Patrick`s is de belangrijkste heilige van Ierland. Een populaire legende over hem vertelt hoe hij de slangen op het eiland verdreef. Daar zijn dus ook geen slangen meer te vinden……
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingVolgens de Griekse mythologie is Gryphus een sprookjes achtig vogeldier. Gryphus is ook een jongeren centrum met een fabelachtige programmering in Vierlingsbeek. Om St. Patricks Day te vieren was Molly Malone uitgenodigd. Bij aankomst werden we verwelkomd door Hans met een lekkere bak koffie en een heerlijke Irish stew die we nuttigden onder toeziend oog van een aantal luchtig geklede dames.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingBegin februari 2017 zijn de poorten van "Slot Oostende" geopend. In het "Slot" organiseert de "stichting historisch slot Oostende" historische en culturele activiteiten. De eerste band die op kwam treden: Molly Malone! In het prachtige pand mochten we opbouwen naast de bar. Veel zitplaatsen op de benedenverdieping waren bezet toen we van start gingen. Voor veel laatkomers waren er alleen nog staanplaatsen. Gezellig druk dus op deze mooie zondagmiddag.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen goed voornemen voor het nieuwe jaar is dat er weer verslagen van onze optredens komen op de site. Hier de eerste:
28 januari was het wintermarkt in de stad van de Vliegende Hollander, Terneuzen. Op de markt was er een enorm lange tent geplaatst en voor café Du commerce was er een open ruimte met kermisattracties en eetkramen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Zaterdag 11 oktober Folkfestival in het dorpshuis in Renesse. 4 bands zorgden voor een afwisselend programma. Om vier uur begonnen we al met opbouwen en om zes uur zaten medewerkers en bands samen aan tafel voor een heerlijke maaltijd. Alles prima geregeld dus.
Om 19.00 stond de eerste band, Lachlan, klaar op het podium. Rondom de dansvloer stonden een paar stoelen en tafels maar het publiek gaf aan te willen zitten. Snel werden er stoelen aangevoerd en neergezet.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Op een mooie zaterdag in september werd de bus volgeladen voor de lange rit naar Vroomshoop. Jamie moest extra snel voetballen om op tijd aanwezig te zijn voor vertrek. 288 kilometer later stonden we bij café Kremer voor de deur. Na een gastvrije ontvangst hebben we de bus gelost en alles klaar gemaakt voor ons optreden. Het werd gezellig druk en iedereen deed lekker mee.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOp zaterdag middag 30 augustus ging het festival om 14.30 uur van start. De organisatie had gezorgd voor een zeer gevarieerd programma met onder andere een Big Band, een bluesband, singer/songwriter Tijl Damen en nog vele andere artiesten.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe havendagen in Zierikzee waren een groot succes! Een heerlijk zonnetje in combinatie met een fris briesje zorgde er voor dat er sprake was van filevorming rondom Zierikzee.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDeze week was Molly Malone de muzikale omlijsting bij het afscheid (pensioen) van Aafke als docente aan het Scheldemond College in Vlissingen. Aafke had eerder van onze muziek genoten bij een optreden bij het Muzeeum in Vlissingen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOp zaterdag 22 juni vierden Dries en Ineke van Weenen hun 25-jarige huwelijk. Dat Molly Malone het feest muzikaal zou opluisteren had Dries voor Ineke als verrassing bewaard en dat pakte goed uit. Jong en oud genoot van de gezelligheid, de muziek, de Sangria en de lekkernijen op de barbecue.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingZaterdag 17 november 2012 stond een optreden in Reitsum op het programma. Reitsum is een klein dorpje bovenin Friesland, waar we twee jaar eerder ook hebben gespeeld met The Druids.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Eind mei is de website van Molly Malone grondig vernieuwd en we hopen dat ieder met gemak en plezier door onze informatie kan "navigeren". Heeft u reacties of vragen, dan kunt u daarvoor ons gastenboek of contactformulier gebruiken. Verder spelen we natuurlijk graag op uw feestje in Nederland of België!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Zondagmiddag 14 oktober opgetreden tijdens de Zeedag in het maritiem MuZEEum in Vlissingen. We kwamen met regen aan en ter plekke werd besloten om Molly binnen op te laten treden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Saint Patrick is een nationale Ierse feestdag ter herdenking van St. Patrick, Ierlands belangrijkste heilige. Het is een dag waarop Ieren over de hele wereld een cultureel feestje hebben. De populaire legende over hem vertelt over hoe hij de slangen uit Ierland verdreef (vandaar dat er geen slangen zijn op het eiland)...
  Druk artikel af Verstuur artikel


Zondag 22 januari zal in Café de Patrijs in Colijnsplaat het evenement Muzicolijn plaatsvinden. Muzicolijn is het beste te omschrijven als een muzikale reünie van de vele bandjes en muzikanten die Colijn in de loop der jaren heeft voortgebracht.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Eindelijk opgetreden in café Lazerus!!!
Verschillende keren waren we reeds uitgenodigd om te komen spelen in café Lazerus in St. Jansteen. Keer op keer ging het niet door maar deze zaterdag wel!!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Alle muzikanten van Molly Malone hebben goede herinneringen aan "café de Patrijs" als muziektempel van Noord-Beveland. We zijn dan ook hartstikke blij dat "de Patrijs" sinds dit voorjaar weer geopend is.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Molly Malone treedt op tijdens de Travel Champion finale.
  Druk artikel af Verstuur artikel

De jaarlijkse opening van het rugbyseizoen is bij de Haagsche Rugbyclub een groot feest. Een begrip in de nationale rugbywereld. Nationale en internationale topteams nemen het tegen elkaar op.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Omdat het tweede team kampioen was geworden was het feest in Den Haag. Na afloop van de wedstrijd tegen Obelix werd de BBQ aangestoken. Heerlijk weer en wat drank zorgde voor een feestelijke stemming op het terras. Lekker zingen, dansen, springen en de zumba!!.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Vrijdag 28 januari naar Den haag om te spelen in de Ierse Pub O'Weirdo's aan de Maliestraat in Den Haag centrum. Een mooie gezellige pub. Wat ons betreft had het best wat drukker mogen zijn maar het aanwezige publiek heeft er van genoten.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Ons Pascal komt uit Veghel. Hij had een optreden geregeld bij café Japi aan het Heilig Hartplein tijdens de donkere dagen voor kerst. Vooraf lekker gegeten bij de overbuurman, de lampjes om te darten de verkeerde kant gedraaid en de installatie even laten piepen. We hadden er dus weer zin in.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Zaterdag 26 september naar Maastricht voor ons optreden tijdens de internationale rashondenshow in Maastricht. De uit Ierland afkomstige keurmeester werd samen met de Ierse Setters binnengehaald onder begeleiding van Molly's Ierse klanken. Samen met een keurmeester (verborgen talent!) brachten we "the fields of Athenry".
  Druk artikel af Verstuur artikel

Om zes uur ging de wekker. Op tijd opstaan om op tijd in onze tourbus naar Amsterdam te kunnen stappen. Omdat we zo vroeg waren was er van het verwachte verkeersinfarct rondom Amsterdam vanwege Sail nog geen sprake. Om negen uur stonden we naast dit prachtige schip.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Vrijdag 9 juli 2010 waren we te gast op het Tejaterfestival Spots op West in het Belgische Westouter. Dit dorpje ligt in de gemeente Heuvelland tegen de Franse grens. Wij gaan altijd met zeer veel plezier naar onze zuiderburen voor een eigen optreden of een bezoek aan een festival. Gewoon omdat de sfeer altijd zo bijzonder is en de mensen zo vriendelijk.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Op dinsdag 29 juni hebben we voor het eerst in de nieuwe bezetting opgetreden op de jaarlijkse barbequeavond van de openbare School Het Stelleplankier in Colijnsplaat. Het was een prachtige avond, waarbij we lekker muziek hebben gemaakt in de luwte van een lindeboom.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Na 10 jaar Druids is een einde gekomen aan een prachtige periode van optredens, uitstapjes en vele gezellige oefenavonden.

De samenstelling van de band is echter in de laatste maanden nogal gewijzigd en dat betekent dat we de Druidsperiode afsluiten en in de nieuwe samenstelling starten met een nieuwe bandnaam, te weten: Molly Malone.
  Druk artikel af Verstuur artikel