slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1 slide 1

Menu
Cookies en Privacy

St. Patricksday

Saint Patrick is een nationale Ierse feestdag ter herdenking van St. Patrick, Ierlands belangrijkste heilige. Het is een dag waarop Ieren over de hele wereld een cultureel feestje hebben. De populaire legende over hem vertelt over hoe hij de slangen uit Ierland verdreef (vandaar dat er geen slangen zijn op het eiland)...

En hoe hij de shamrock, een op klaver gelijkend gewas met drie bladeren aan één steel, gebruikte als voorbeeld voor de goddelijke Drie-eenheid van het Katholieke geloof.

Hij wordt ook voornamelijk afgebeeld met shamrock in zijn hand, en het plantje is ook een embleem voor Ierland (alhoewel de harp het officiële symbool is). Saint Patrick is de patroon van kuipers, mijnwerkers, smeden en het vee en beschermt hij tegen ongedierte, veeziekte en het kwaad. De nationale feestdag van Ierland is dan ook naar hem vernoemd, St. Patrick's Day of Lá Fhéile Pádraig, en wordt gevierd op 17 maart.

Sint Patrick wordt nog steeds vereerd, niet alleen in Ierland maar misschien nog wel meer in de Verenigde Staten van Amerika en Australië. Saint Patrick Day wordt overal waar Ieren leven uitbundig gevierd.

We hebben met onze Ierse muziek al menige St. Patricksday opgeluisterd. Maakt u ook een feestje op St. Patricksday en zoekt u een gezellige Folkband? Neem dan contact met ons op!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel ZEEdag MuZEEum Vlissingen Muzicolijn in Café de Patrijs Volgend artikel
Youtubefilmpjes
submitted by Arienne on Wed May 29 2013 at 11:26am
Dirty Old Town

Molly Malone
submitted by Arienne on Fri May 31 2013 at 01:48pm
Float

Molly Malone
submitted by Arienne on Fri May 31 2013 at 01:31pm
Lord Of The Dance

Molly Malone