Molly Malone naar Emmaus!

Emmaus was een dorp in Judea op 11,5 kilometer van Jeruzalem. Daar hebben we niet opgetreden. We hebben wel gespeeld op de open dag van Emmaus in Langeweg, West Brabant. Dit is wat Emmaus wil:

EMMAUS is nu een wereldwijde beweging, welke in 1949 door Abbé Pierre in Frankrijk opgericht is. Zijn eerste doel was onderdak te bieden aan de vele dak- en thuislozen in het naoorlogse Parijs. Door vodden te rapen en weer te verkopen, lukte het hem mensen met verschillende achtergronden aan elkaar te verbinden, de groepen een bestaan te bieden en mensen hun eigenwaarde terug te geven.

Er werd een regel opgesteld welke voor de huidige woon-/werkgemeenschappen nog steeds geldt: We zullen niet accepteren dat we in ons bestaan afhankelijk zijn van iets anders dan ons eigen werk.

Emmaus streeft ernaar om de filosofie van Abbé Pierre uit te dragen. De aan het samen werken en wonen verbonden structuur helpt velen om de draad van hun leven weer op te pakken en na verloop van tijd uit te stromen naar een zelfstandig bestaan.

Op zaterdag 31 augustus hebben wij tijdens de "open dag" voor de vrolijke noot mogen zorgen. Op een prachtige locatie in de tuin met prachtig weer en een aandachtig publiek. Was een zeer geslaagde middag!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Popelucht Festival Volgend artikel