Lentefeest in Den Hoorn

Originele afbeeldingIn februari 1982 bestond Handbal- vereniging DIOS 10 jaar. Omdat in die maand de temperatuur het niet toeliet om dit uitgebreid te vieren, werden de festiviteiten verplaatst naar de Pinksteren. Deze week werd zo goed ontvangen dat het Bestuur van DIOS besloot dit een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
Zo was het Lentefeest geboren. Bezoekers en deelnemers kwamen al snel niet alleen uit de handbalgelederen maar uit het hele dorp waarbij alle leeftijdscategorieën waren vertegenwoordigd.

B&W Gemeente Schipluiden (nu Gemeente Midden Delfland) was zo enthousiast over de insteek van dit feest, dat zij de handbalvereniging verzocht het Lentefeest centraal in het dorp te vieren. Vanaf dat moment werd het Koningin Julianaplein in Den Hoorn de thuisbasis van dit feest.
De basisorganisatie ligt na al die jaren nog steeds bij de handbal, maar is in de loop der jaren ondersteund door allerlei andere verenigingen uit het dorp. De vrijwilligers van het Lentefeest komen uit Den Hoorn en omstreken. (Dit jaar 118!)
De start van de feestweek is op woensdag voor Pinksteren en gaat door tot en met 2e Pinksterdag. Met ongeveer 20 activiteiten in 6 dagen is er voor iedereen wat te doen.
Dit 35e jaar was het thema Ierland. Molly Malone was gevraagd om voor de Ierse klanken te zorgen op de eerste pinkstermiddag. Prachtig weer, een gezellig plein met mooie platanen, een varken aan het spit en publiek dat wel zin heeft in een feestje. Na een prettige ontvangst en lekkere lunch alles opgebouwd en de instrumenten gestemd. We hebben drie sets gespeeld en genoten van alle enthousiaste reacties en een lekker stukje van het varken! Den Hoorn wij vonden het enorm leuk om bij jullie op te treden! Bedankt!


Originele afbeeldingOriginele afbeeldingOriginele afbeeldingOriginele afbeeldingOriginele afbeeldingOriginele afbeeldingOriginele afbeelding
  Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Trouwfeest in "Fort bij Vechten." V.V. de Alblas houdt een vrijwilligersavond! Volgend artikel