Friesland tour 2009

The Druids veroveren Friesland.
Na vele gewelddadige veroveringen in vroeger tijden zijn the druids naar het verre noorden getrokken om Friesland muzikaal te veroveren.

Ons bruggehoofd was Reitsum. Een kleine nederzetting op het Friese platteland. We werden volgens oud Fries gebruik van harte welkom geheten door Durk en Ditte. Het klonk ongeveer als heeeuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!! Met drie zoenen.
Nadat we de inwendige mens hadden versterkt, gingen we naar ons B&B "Aap, Noot, Mies", waar een heerlijk bed voor ons gereed stond.
Het werd tijd om op te gaan bouwen in het dorpshuis, een prachtig verbouwde kerk. Jong en oud druppelde binnen en er werd veel bijgekletst. Ondertussen waren the Druids begonnen met optreden en gaandeweg kwam het publiek in beweging. Het halve dorp danste op "2 emmertjes water halen" en de kerk schudde op zijn grondvesten bij "I saw the light". Na het opruimen zijn we onder begeleiding van de Sjoerd (de waard van dit etablissement) verder gegaan met zingen en drinken in de naastgelegen bar. Er was al weinig light meer te zien toen wij ons bed opzochten.

Na heerlijk uitgeslapen te hebben stond er een overheerlijk ontbijt voor ons gereed. Via Moddergat naar Kollum. Daar was de Keltische dag aan de gang. Alle spel, muziek en handel in Keltsiche sfeer. Na het Keltische vuur waren the druids aan de beurt in de feesttent. De eerste rustige set zorgde voor vrolijke gezichten. Tijdens de tweede set gingen velen uit de bol. Heerlijk om voor zoveel enthousiaste mensen te spelen. We hebben er van genoten.


  Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vlissingen Maritiem Volgend artikel